Crnogorci počinju gostima da naplaćuju plivanje u moru

More BUDVA, 2. jul 2012,
Turisti na crnogorskom primorju od danas će morati da plaćaju i vreme koje provedu u moru, a cene će se kretati od 2,5 evra pa naviše, saznaje Njuz u Turističkoj organizaciji Crne Gore.Najniža cena plaćaće se za petnaestominutno brčkanje a namet već kršten kao brčkarina koštaće u ovom slučaju 2,5 eura. Oni koji, pak, žele da plivaju duže od 15 minuta, moraće da plate plivarinu u iznosu od pet evra, a postoji i mogućnost kupovine celodnevnog "all inclusive" dnevnog paketa.

Paket koji uključuje neograničeno plivanje, brčkanje i ronjenje koštaće 150 evra po danu. Izašli smo našim gostima u susret i na paket dali ogroman popust kako bismo ih stimulisali da sebe poštede konstantnog doplaćivanja brčkarine ili plivarine, a naše službenike suvišnog posla. Osim toga, paket uključuje mogućnost ronjenja gratis s tim što u tom slučaju moraju da doplate još 75 evra za ronilačku opremu - rekli su nam u TO Crne Gore.

Za one koji ne žele celodnevni paket, najisplativije je da uplate sat vremena brčkanja i plivanja, a ronjenje takođe dobijaju gratis. Cena ovog aranžmana biće 40 evra. Iz TO Crne Gore upozoravaju da će na svim plažama biti raspoređeni kontrolori.

Svaki gost će imati vodootpornu karticu na koju će vršiti uplate. Kartice su praktične, mogu se nositi oko vrata ili u kupaćem kostimu, tako da neće smetati kupačima. Kontrolori će biti svuda na plažama i kontrolisaće da li je neko probio uplaćeno vreme za brčkanje. U početku nećemo naplaćivati kazne za prekoračenje vremena dok se kupači ne priviknu i tako će biti tokom celog jula - rekli su u Turističkoj organizaciji Crne Gore i napomenuli da će vodootporne kartice košti 30 evra.

(Izvor: Njuz.net Nenad Milosavljevic)

Jugoton Magazin